Toptab Themeset


 

 

 

 

 

 

Voorstellen

 

 

 

Even voorstellen................

Mijn naam is Linda Oosterom en ik woon in Drachten, provincie Friesland.
Als kind was ik al gek op honden en zei vaak tegen mijn moeder dat ik later 4 honden wilde hebben. Toen ik 20 jaar was, en ging samenwonen, was het eerste wat er kwam.............juist ja, een hond.
Dit was Centa v.d Elf Steden, een leuke Duitse Herdershond.
Deze hond miste een paar tanden, waardoor ze geen shows mocht lopen.
Vlak daarna kwam er nog een Duitse herder, en nog een, en...........nog een, en toen waren er al 4

Die liefde voor honden is gelukkig gebleven. We zijn nu 27 jaar later, en na een aantal "hondloze" jaren is het nu weer honden voor en honden na.
Ik had het geluk dat ik in een jongerencentrum en een tienercentrum werkte, waar ik mijn hond mee naartoe mocht nemen, zodat het socialiseren optimaal kon verlopen.
Ik heb nu dus ook meerdere geweldige fijne, zelfverzekerde vrije blije Zwitserse Witte Herders die gek zijn op kinderen en volwassenen en alles aan boord hebben om ook in de africhting hun steentje bij te dragen. Om meer te weten te komen over mijn honden kun je kijken onder de vlaggetjes reuen en teven.

 

De Historie van "Vom Terlüner Schloss"

verleden.
heden

In Januari 1979 werd mijn Duitse Herder teefje gedekt door onze eigen reu. Dat was het begin van "Kennel vom Terlüner Schloss".
Ik was toen woonachtig aan het Terlune in Drachten, vandaar de naam, natuurlijk in het Duits. Dit nest werd geboren in 1979 en dit waren zwart/gele Duitse herders. Al snel werd ik verliefd op de Wolfsgrauwe honden uit de africhtingslijnen. Deze honden zijn bij showmensen niet zo geliefd, vaak zijn ze qua bouw wat vlakker en niet zo sterk gehoekt van achteren, maar werken.........dat kunnen ze.
Het volgende nest was van een wolfsgrauwe reu en hier zaten een paar goede werkhonden tussen, die leuk hebben gepresteerd in de africhting.

In die tijd heb ik samen met 2 kennissen een kringgroep opgericht, en was verder zeer fanatiek met africhting bezig, voor verdedigingshond.
In totaal heb ik 16 honden afgericht, ook voor andere leden van de groep.
Dit waren zowel reuen als teven, varierend van zachte/gevoelige honden tot harde/scherpe honden.
Met mijn teef, Cilly vom Terluner Schloss heb ik heel veel gedaan. Ze had VH3, en I.P.O 3 en in 1986 stond ik als eerste vrouw uit Friesland op de Individuele Nederlandse Kampioenschappen Africhting met mijn zelf gefokte teef, tussen allemaal reuen.

Haar vader, Jhoery van Halen-kennel, kwam naar veel later bleek uit oude KNPV lijnen en die had ik op gevoel gebruikt om een goede werkhond te fokken. Met Cilly heb ik veel goede honden gefokt met reuen uit de DDR of met nakomelingen daarvan. Haar dochter, Ira vom Terlüner Schloss, heb ik zelf gehouden.


Haar vader was de DDR-reu Breijn von Altmärker Land, een reu met een geweldige uitstraling en zeer krachtig hoofd. Ira behaalde naast VH3 en I.P.O 3 ook het diploma speurhond. Ze liep ook prima op tentoonstellingen.
In de jaren 90 ben ik hondloos geraakt, na veel gereisd te hebben naar India.
In 1995 heb ik een mechelse herder gehad uit het asiel. Helaas draaide deze hond door en beet een kind, waardoor ik hem heb moeten laten inslapen.

Via een vriend kwam ik in contact met Aeltsje Rinsma en haar witte herders.
Ik had vroeger al gezegd dat ik daar heel nieuwsgierig naar was, want ik had wel eens gehoord dat er uit Duitse Herders witten werden geboren.
Dat de opa van Horand von Grafrath een witte was, wist ik toen nog niet (Horand is eerste geregistreerde Duitse Herder) want in Duitse Herder kringen werd daar liever niet over gesproken. Gelukkig is ons ras nu als Zwitserse Witte Herder erkend, en als Duitse Herder kennissen van vroeger me plagen met mijn witte, dan lach ik maar wat.

Voor informatie

Linda Oosterom
[telefoonnummer niet meer beschikbaar ivm overlijden]